skilpod.com / blog

ongewoon snel bouwen — een instapklare woning in enkele weken

Een huis bouwen in enkele weken, het lijkt absurd als je dat vergelijkt met de 'normale' doorlooptijd van een bouwproject. Maar het is niet omdat traditionele bouwers vastzitten aan die lange tijden dat wij ons daar ook op moeten vastpinnen. Waarom zouden we? Skilpod bouwt ongewoon snel.

Hoe doen we dat?

we doen vooraf R&D

Standaard begint elk bouwproject vanaf nul en is elk nieuw huis eigenlijk een prototype. Bij Skilpod kiezen we voor een radicaal alternatieve aanpak

Net als bij een iPhone of een Tesla, doen we vooraf research & development, perfectioneren we ons product en brengen het dan op de markt. Dat zijn de verschillende Skilpod woningen, waaruit jij eentje kan kiezen die bij jouw gezin past.

We doen daarom niet aan maatwerk of leveren geen casco bouwwerk, maar produceren enkel die woningen waar we 100% van overtuigd zijn en die geoptimaliseerd zijn om de beste prijs-kwaliteitsverhouding te kunnen bieden. Een Skilpod is een totaalpakket.

Jij krijgt daardoor ook een enorme voorsprong in je bouwtraject, omdat je de hele ontwerpfase kan overslaan. Je hoeft enkel nog de afwerking te kiezen.

Skilpod bouwt modulaire prefab houtskeletbouw woningen in een atelier

we bouwen in een atelier

Skilpods worden voor 95% afgewerkt op onze productiesite in Geel en daarna pas naar jouw bouwgrond getransporteerd en geplaatst. Daarmee winnen we zeer veel tijd:

  • We kunnen tegelijk de bouwgrond en het gebouw klaarmaken. 
  • De werkomstandigheden in de hal zijn altijd optimaal, we moeten niet wachten op de goodwill van de Belgische weergoden. Het regent hier nooit.
  • Alle materialen en mensen zijn gecentraliseerd. We verliezen geen tijd met rondrijden doorheen heel het land en kunnen onze hal zo inrichten dat onze vakmannen nergens tijd verliezen met zoeken naar materiaal of wachten op leveringen.
  • We kunnen speciale machines inzetten, die samen met onze vakmannen aan een hoog tempo tot op de millimeter nauwkeurig werk kunnen leveren.

we bouwen modulair

Elke Skilpod bestaat uit een heleboel verschillende puzzelstukken. We bouwen vloeren, muren en plafonds in één stuk en bevestigen ze aan elkaar om de structuur van je huis te maken. Die werken we verder af met elektriciteit, leidingen, vloerbekleding, isolatie etc. Aan het einde hebben we een reeks complete modules, die we per vrachtwagen naar de werf brengen en daar tegen elkaar en op de fundering vastmaken.

Omdat we elk detail vooraf nauwkeurig ontworpen en uitgetekend hebben, klikt alles perfect in elkaar. Er zijn specifieke plaatsen voorzien voor sanitaire leidingen en elektriciteitskabels, de isolatie past perfect in de wanden, niets wordt aan het toeval overgelaten.

we werken de binnenkant op voorhand af

Alles wordt geïnstalleerd in je Skilpod voor hij naar je bouwgrond gaat. De keuken, de badkamer, de vloeren, de technieken, de afwerking van de buitenkant... We doen zelfs de schilderwerken al in ons atelier.

Dat betekent dat eenmaal we de Skilpod plaatsen, er bijna geen werk meer aan is. We moeten enkel de modules aan elkaar verankeren, de nutsvoorzieningen aansluiten en de laatste finishing touches aanbrengen.

Nog eens een schoonmaakploeg erdoor en jij hebt jouw nieuwe thuis, volledig instapklaar op slechts een paar weken nadat je bouwvergunning is afgeleverd. 

Gepubliceerd: 29 september 2021

meer over slim bouwen