aanpak — hoe bouwen we jouw prefab modulaire woning?

Van een vaag idee, een droom of een dringende nood, naar een nieuwe thuis. Bij Skilpod gaat het er net iets anders aan toe dan bij een traditioneel bouwbedrijf. Vooral ongekend efficiënt.

We snappen dat je een huis niet zomaar op 1, 2, 3 koopt, dus helpen we je stap voor stap doorheen het proces.

Waaraan mag je je verwachten?

1. jouw noden

In een eerste gesprek, luisteren we vooral naar jouw noden en wensen. Heb je al een bouwgrond? Wat voor bouwgrond? Hoe groot is je gezin? Ben je van plan je gezin nog uit te breiden in de nabije toekomst? Heb je hobby’s of huisdieren waar extra ruimte voor nodig is?

Je eerste gesprek met Skilpod is altijd online of telefonisch.  Contacteer ons om een afspraak op te zetten. 

Twee mensen bekijken de plannen van een houtskeletbouw modulaire woning

2. the perfect match

Als je al een bouwgrond hebt, dan kijken we na welke Skilpods erop passen en of we aan de bouwvoorschriften voldoen. Indien er een afwijking aangevraagd moet worden, dan helpen we je daar graag bij.

Heb je nog geen bouwgrond? Dan adviseren we je in je zoektocht.

Als we weten welke Skilpods op je bouwgrond passen, dan kijken we samen welke het best bij je budget en wensen past. Jij kiest de afwerking en eventuele extra’s naar jouw smaak. Wij zorgen voor één duidelijke prijs, voor je tekent.

Vervolgens helpen we je in de zoektocht naar een architect, om de bouwaanvraag in te dienen. We volgen alles nauwgezet op, samen met jou. Zo loop je nooit verloren in papierwerk.

3. in het atelier 

We bouwen je hele woning in modules. Inclusief elektriciteit, verfwerken, vloeren, badkamer en keuken... En dat alles terwijl je woning nog in ons atelier staat.

Elektricien aan het werk aan een houtskeletbouw module, prefab woningbouw

4. op de werf

Tegelijk met de bouw in het atelier, bereiden we je bouwgrond voor op de plaatsing. We leggen de fundering, voorzien wachtbuizen voor de nutsvoorzieningen en zorgen dat alles klaar is voor het grote moment.

5. installatie

Als de modules klaar zijn, worden ze per vrachtwagen naar de werf gebracht. Daar worden ze met een kraan geplaatst en aan elkaar vastgemaakt.

Onze vakmannen doen de laatste afwerkingen, aansluitingen en een finale check, zodat we er zeker van zijn dat alles in orde is. Nog even met de dweil erdoor en je Skilpod is klaar voor oplevering.

Plaatsing van een module aan de Chocoladefabriek in Tongeren

6. party time

Nu is het aan jou. De dag van de oplevering kan jij ‘s avonds al een lekker warme douche nemen en een potje koken. Het enige wat je nog moet doen is je nieuwe thuis inrichten.

Tijd voor een house-warming?

maak een afspraak

Klaar voor stap 1? Contacteer ons om een afspraak in te plannen. 

Jonge vrouw kijkt toe hoe jonge man gitaar speelt in de living van een Skilpod