uncompromised living

Skilpod is op een missie om de bouwwereld op zijn kop te zetten. We leggen ons niet neer bij hoe het altijd al geweest is. We geloven dat een eigen woning bouwen anders kan. Zonder stress en gedoe, op een slimmere manier.

We streven naar een wereld waarin een eigen huis niet weggelegd is voor de happy few, maar iedereen toegang heeft tot een stijlvolle en degelijke thuis. Zonder compromissen op vlak van prijs, kwaliteit of duurzaamheid.

De naam Skilpod

[ skilpad ] is Zuid-Afrikaans voor ‘schildpad’
[ skill ] bekwaamheid of bedrevenheid
[ pod ] Engels voor een verplaatsbare eenheid

origin story

Skilpod werd in 2012 opgericht door Filip Timmermans (ingenieur) en Jan Vrijs (jurist). In de beginjaren maakten we eenmalige particuliere projecten op maat, maar het werd snel duidelijk dat we zo de wereld niet zouden verbeteren. Daarvoor moet je kunnen schalen. Dankzij investeerders Vanroey, Futech en het Welvaartsfonds kunnen we daar de laatste jaren volop voor gaan. 

Vandaag bouwen we woningen en appartementen die we vooraf tot in de puntjes hebben afgewerkt. Geen tiny houses of tijdelijke zorgwoningen, maar een echte, volwaardige thuis. We doen dat voor particulieren, social profit organisaties en kleine of grote investeerders.

We hebben een groot team van specialisten in huis: architecten, ingenieurs, productontwikkelaars, designers en vakmannen. Omdat we alles zelf doen, kunnen we onze Skilpods zo ontwerpen dat alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen en hebben we de kwaliteit volledig zelf onder controle.

Welvaartsfonds

awards

Skilpod en founders mochten tot hiertoe al drie prijzen in ontvangst nemen: de JCI Limburg Jonge Ondernemer van het Jaar in 2019 voor Filip Timmermans, de Thor Award voor Initiator van het Jaar in 2021 voor Skilpod en de Belgian Construction Award voor Bouwman van het Jaar in 2022 voor Jan Vrijs.

Jan Vrijs neemt zijn award voor Bouwman van het Jaar in ontvangst op de Belgian Construction Awards 2022